Ihan(an) kamala lähtöahdistus

Olen avautunut lähtöahdistuksesta ennenkin, ja taas se iski. Tiedättehän sen ennen reissuun lähtöä iskevän ahdistuksen tunteen, joka saa melkein perumaan koko matkan. Peiton alla kotona olisi varmasti mukavampaa – tai ainakin helpompaa. Juuri nyt matkalla Ruotsiin vievään laivaan mietityttävät muun muassa seuraavat asiat:

Miksi lähden Ruotsiin, siellähän on pirun kylmäkin?! Vaihtoon kun olisi voinut lähteä Meksikoon, Barbadokselle tai edes Espanjaan…

Onkohan siellä edes kivaa?

Onkohan kurssit ihan kuraa?

Entäs ne ihmiset, löydänköhän kivoja tyyppejä?

Mihin olen oikein menossa?

Tuliko kaikki mukaan? Vai meniköhän pakkaus vähän överiksi?

Mihinköhän piilotan mun kaikki kengät, jottei ihmiset naura mun 17 kenkäparille?

Ääh, haluankohan sittenkään lähteä?

Kaikki nämä ajatukset kielivät edessä olevasta huippukeväästä. Jokaista tekemääni onnistunutta reissua on nimittäin edeltänyt samanlainen ajatuskulku. Vuosia sitten matkalla aupairiksi Sveitsiin toivoin koneen kääntyvän takaisin Suomeen. Onneksi se ei kääntynyt. Vuosi sitten halusin jäädä poikaystävän viereen nukkumaan enkä todellakaan lähteä mihinkään donwunderiin keskellä yötä. Hih miten höpsö ajatus sekin silloin aamukolmelta oli, onneksi kuitenkin lähdin vaikka viekkua tulikin ikävä.

Pieni ahdistus, stressi ja jännä kuuluvat asiaan. Vuosia vuosia sitten valitellessani äitille, ettei yhtään huvita lähteä reissuun äiti lausui suuren viisauden, jonka olen todeksi testannut. Jos jotain odottaa liikaa, helposti pettyy. Jos taas vähän epäilyttää, yllättyy aika varmasti positiivisesti. Nyt juuri olen varma jälkimmäisestä.

Uppsala täältä tullaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s