Sekaisin Uppsalassa

Uppsalassa ollaan, kohta viikko täynnä! Ja huh mikä viikko takana onkaan: jännittävä, raskas, hauska, antoisa, vauhdikas ja yllättävä ovat adjektiiveja, joilla fiiliksiä voisi kuvailla. Olen ollut hyvin kujalla koko viikon ja tuntuu, että vieläkin olen vähän hukassa ihan koko ajan. Siksipä tästä postauksestakaan ei tule kirjallisten taitojeni mestariteosta, vaan enemminkin summaus viikon pohdinnoista.

Ensiksikin, onpa jännää muuttaa täysin uuteen paikkaan. Kaikki on luotava alusta ja tämä luominen kai edellyttää kujalla oloa. Vaikka Ruotsi on melkein kuin Suomi, ei mikään toisaalta mene ollenkaan samoin.image

Olen tutustunut älyttömän moneen uuteen ihmiseen ja kuinka siistiä se onkaan! Ennen vaihtoon lähtöä jännitin millaisiakohan tyyppejä Ruotsista löytyy. Jo viikon jälkeen voin todeta että ihan huippuja. Vaihtotyypeistä oon onnistunutt löytämään jengin, joka ei ole niin juhlimisen vaan enemminkin yhdessä hengailun perään. Monella ajatus on ottaa täällä vähän aikaa myös itselle ja juuri sitä minäkin haluan.

Toisena asiana jännitin Flogstaan 12 henkilön käytävälle muuttamista. Mutta hah, täähän onkin huippu juttu! Käytävälläni ei järjestätä bileitä ja keittiö on yllättävän siisti. Meidän pojat on maailman avuliaimpia ja superystävällisiä. Tuntuu kuin olisi saanut monta isoveljeä, jej!! Veljet tulevat eri puolilta Eurooppaa, joten samalla saa myös hyvän läpileikkauksen eri kulttuureihin.

Enkun ja kaikkein ilahduttavimpana Ruotsin puhuminen tuntuu jo paljon helpommalta. Seminaareissa, luennoilla ja vaihtokavereiden kanssa puhutaan enkkua ja sehän toki menee kuin vettä vaan (paitsi väsyneenä hahah). Muuten olen puhunut tai ainakin yrittänyt puhua ruotsia ja voi miten paljon viikossa voi kehittyä! Tai en tiedä onko kielitaitoni kehittynyt vai ainostaan nolosteluni hävinnyt. Tänä aamuna jouduin heräämään liian aikaisin ja puuroa keitellessä puhuin unenpöpperössä ruotsalaiselle kämppikselleni jotain ruotsin, enkun ja saksan sekoitusta (sain vasta juuri äsken kuulla että schön on saksaa eikä ruotsia. Hups). Siinä missä ennen olisin pysynyt pelkässä enkussa tai vähintään hävennyt silmät päästä huonoa kielitaitoani, paahdoin nyt menemään ja uskon tulleeni ymmärretyksi. Ei se ole niin kovin vakavaa?

Olen löytänyt myös lenkille. Lähimaastot ovat kivoja ja karttojakin löytyy paljon. Kävin jo keskiviikkona yösuunnistamassa ja nyt olen matkalla OK Linnen hiihtoleirille Orsaan. Hetken mietin, että kehtaakohan sitä heti tunkea mukaan, mutta kuten sanottua enää ei nolota tai ujostuta hirveästi mikään. Eli täällä mennään.

Elikkäs siis, Ruotsissa kaikki hyvin. On kylmä, mutta sentään lämpimämpi kuin Suomessa. Uppsala on supersöpö vaikkakin Ekonomikum, jossa me opiskellaan, on ruma kuin mikä. Kana ja uimahallissa käyminen on kallista, mutta suunnistamaan pääsee iisisti. Vitsit mikä kevät tästä vielä tuleekaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s