Mitä ikävöin Suomesta

Kaksi kuukautta Ruotsin maalla alkaa olla pian plakkarissa ja tässä ajassa olen huomannut mitä asioita sitä Suomesta kaipaa. Ihmisiä tietysti (pusuja perheelle, sukulaisille, ystäville, tutuille, kaikille) mutta keskityn tällä kertaa kuitenkin materialistisempiin asioihin. Sitä ajattelee, että Ruotsihan on kuin Suomi mutta kyllä niitä eroja kuulkaas on. Seuraavien kohtien perusteella Ruotsi häviää Suomelle 10-0. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa eli ehkä ensi kerralla voisin kirjoittaa siitä mitä Suomesta en kaipaa. Mutta nyt.

Ensiksikin ikävöin Tampereen urheiluakatemiaa ja sen tarjoamaa edullista korttia uimahalleihin, Pirkkahalliin ja salille sekä optiota ilmaiseen hierontaan. Maksan täällä salista ja hallista puolessa vuodessa melkein kymmenkertaisesti sen mitä Suomessa vuodessa. Hierojalle en edes raaski mennä.

IMG_0701

Toiseksi kaipaan talvea tai paremminkin hiihtämistä. Täällä on kylläkin jo ihan upea kevät, mutta kyllä tällaisen hiihtoniilon sydäntä lämmittää päästä keskiviikkona Åreen! Ja sanokaa että säälittävää, mutta olihan sitä ostettava lennot pääsiäiseksi Lapin mummolaan keväthangille…

Sitten ikävöin kunnollista ruisleipää. Viipurilaisen reikäleipää tai Oululaisen jälkiuunipaloja. Täällä Fazerin tekemä ruisleipä ei maistu yhtikäs miltään. Hollolalaisen Kinnarin tilan kaurahiutaleita ei voita mikään, joten Lotan tuomaa tuliaissatsia on nyt vaalittava huolella. Lisäksi liha, kala ja kana ovat kalliimpia kuin Suomessa ja kauppareissut saavatkin mut tai ainakin tilini ihan kyyneliin. Ica Basic* mustikat ovat Puolasta ja hämmentävän suuria verrattuna omin kätösin poimittuihin metsämustikoihin. Ruoka yliopistolla maksaa noin 7 euroa, joten matlåda on päivittäinen pakko, ja koska päivällistäkin on kiva syödä, täytyy täällä kokata oikeastaan koko ajan. 2,60 e yliopistolounas on luksusta!

IMG_5217

 

Kaikista pinnallisimpina asioina ikävöin Lumenen meikkejä ja Klippoteketin kuivashampoota. En ole vielä löytänyt niitä täältä mistään, ja mikä kauheinta olenkin joutunut alkaa pestä hiuksiani ihan vedellä ja oikealla shampoolla! Lumenen meikeissä viehättää laatu, kotimaisuus, edullisuus ja tuttuus. Maailman huonoimmalle ja laiskimmalla meikkaajalle on hyvin iso kynnys astua Åhlensin meikkiosastolle, mutta luonnonmukaisuushan on hyvä juttu…? Haha, onneksi pääsen kohta Suomeen hiihtämään, ostamaan meikkejä ja haalimaan mukaan ruisleipää!

IMG_8536

Ainiin, mikään tässä postauksessa ei ole sponsoroitua. Mutta otan kyllä leipää, hiutaleita, meikkejä tai rahaa vastaan milloin tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s