Seitsemän kuukauden seikkailu

Seitsemän kuukauden seikkailu MM-kilpailuiden parissa tuli tänään päätökseensä. Projektia voisi kuvailla monilla sanoilla mutta lopulta siitä onkin aika vaikea sanoa yhtään mitään. Oli se kai hieman raskas puolivuotinen. Unohtumaton, opettavainen ja kokonaisvaltainen myös. Olen aloittanut tätä tekstiä monesti, sillä jotain haluan täydellisen radiohiljaisuuden tänne blogiin ja jonkinlaisen tauon myös normi elämääni aiheuttaneista kisoista ennen eteenpäin siirtymistä sanoa. Yritetään nyt sitten.

Seitsemän kuukauden seikkailuni alkoi viime syyskuussa minun pudottamisella keskelle tuntematonta metsää, jossa parin kuukauden ajan harhailin törmäilemällä mixed zoneihin, course 1, 2 ja 3 liiveihin ja tuuliverkkoihin tajuamatta lähes sanaakaan siitä mitä ympärilläni puhuttiin. Kartoitin metsää aika perustavanlaatuisesti kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n säännöt pohjamateriaalinani ja työkavereiden neuvot ja tehtävät apunani. Silti metsä tuntui yhä pitkälle syksyyn tuntemattomalta; oli haastavaa ymmärtää mitä ihmettä täällä tehdään ja erityisesti mitäköhän kummaa minun pitäisi tehdä. Kollegani säntäilivät metsässä kovaa vauhtia ympäriinsä, joten parhaani mukaan peesailin ja jeesailin heitä. Usein eksyin.

IMG_3267

Yhtenä marraskuun aamuna huomasin yllätyksekseni olevani kartalla. Höpöttelin sujuvasti uusille harjoittelijoillemme minulle vielä pari kuukautta sitten täysin tuntemattomista termeistä. Vastauksekseni saama tyhjä katse muistutti omasta olotilastani muutama kuukausi sitten ja ymmärsin, että nyt täytyisi hidastaa. Hidastaminen olikin kuitenkin yhtäkkiä liian myöhäistä. Muutaman kuukauden kartoitustyön perusteella aikaansaamani kartta näytti minulle liiankin selvästi, kuinka monta rastia meidän piti vielä ennen maalia käydä. Niinpä aloitin minäkin kollegoideni tapaan rastilta toiselle säntäilyn tässä nyt jo tutummassa metsässä.

Ennen loppuhuipennusta MM-kilpailuja rata metsässä muuttui vielä monesti. Muutaman kerran tuntui, että homma on selvä ja me voitetaan tää varmasti. Sitten kartalle ilmestyi pari uutta jyrkännettä ja tiheikköä ja taas kiipeiltiin ja taisteltiin. Pari kertaa seuraavien kuukausien aikana haaveilin joko syyskuusta, jolloin olin vielä autuaan eksyksissä tai vaihtoehtoisesti maaliskuusta, jolloin kisat olisivat jo ohi. Aika paljon tein kuitenkin töitä tuntien ja päivien käydessä vähiin, ja haaveilu jäi minimiin.

IMG_3795

Kun Lahden urheilukeskuksessa sitten MM-kisojen merkeissä ensi kertaa hiihdettiin ja hypättiin, oli meikäläisen takki täysin tyhjä. Kisoja edeltävien päivien jättirutistuksella saatiin kaikki kuntoon ja pikkujuttuja lukuun ottamatta kaikki pelasi loistavasti. Olisi saanut olla pikkaisen ylpeä ja paljon iloinen, mutta taisin olla liian väsynyt niihin fiiliksiin. Tietty nyt pikkuisen hymyilytti, sillä esimiestäni Tamia lainatakseni; ”meni helvetin hyvin!”

IMG_3170

Miksi puolivuotinen sitten oli niin rankka? Uuden opettelu on kuluttavaa ja väittäisin, että sitä organisaatiossamme tekivät kaikki. Tehtiin uudenlaista tapahtumaa, joten asioita ei voitu kopioida jostain vanhasta. Jättimäinen tapahtuma sisälsi niin monta aspektia, että kiire ja kiireen kautta stressihän siinä tuli. Ja kun sivuun vielä suorittelee maisterikursseja ja toisinaan koittaa tehdä muitakin töitä, niin on siinä yhdelle naiselle tarpeeksi. Hienoa projektissa oli uusiin mahtaviin persooniin tutustuminen sekä uuden oppiminen niin itsestä kuin tapahtuma-alasta. Unohtumaton kokemus, kuten aluksi kirjoitin. Kisaviikoilla vannoin, etten ikinä koskaan lähde mihinkään tapahtumaan enää. Työhakemus seuraavaan tapahtumaan on jo laitettu eteenpäin, eli joku tässäkin koukuttaa…

Lopuksi haluan sanoa kiitos kaikille projektissa mukana olleille ja myös kaikille siinä tukeneille eli perheelle, kavereille ja poikaystävälle. Oikeastaan kuuluisi sanoa myös anteeksi. Pitkässä projektissa ja kiireessä pinnakin ehti toisinaan kiristyä ja jopa katketa. Sanon nyt kuitenkin vain kiitos ja kaikesta anteeksipyynnön arvoisesta lupaan ottaa opiksi. Ehkäpä pohdiskelen niitä oppeja täällä jonkun toisen kerran nyt kun vauhtiin pääsin.

Kiitos kun luit – pysyhän kuulolla!

FullSizeRender 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s